MENIU

BOMBA din FRIGIDERUL românilor: SUTE DE MII de OUĂ EXPIRATE, vândute de magazine

Scandal de proporţii pe piaţa alimentelor! Un fost angajat al unei mari ferme din România dezvăluie, cu probe, cum sunt vândute ouă expirate în marile centre comerciale.

Iar ouăle reştampilate, cu o nouă dată de valabilitate, ajungeau din nou în magazine. Unele erau vechi de mai bine de două luni. Pentru patronii fermei avicole nu conta că astfel pun în pericol sănătatea a zeci, chiar sute de mii de oameni. Procedura era simplă. Ouăle primite retur erau spălate, apoi şterse cu un amestec de apă şi oţet, scrie observatortv.ro.

Puţini comercianţi ştiu, însă, de practica unor producători de ouă. Angajaţii unui centru comercial din Ploieşti au aflat despre ouăle buclucaşe recent, când ouăle primite erau ştampilate de două ori.

Pe lângă reştampilarea ouălelor din comerţ, patronii fermei ar fi minţit şi în documentele contabile pentru a primi, în continuare subvenţii de la stat. Ministrul Agriculturii a decis să trimită de urgenţă corpul de control la firma cu probleme. Autoritatea Sanitar Veterinară şi pentru Siguranaţa Alimentelor, dar şi Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură vor demara propriile anchete. Reprezentanţii firmei avicole nu au putut fi contactaţi pentru o reacţie.

Mai multe articole despre:
ouă ouă expirate ouă expirate magazin