MENIU

Bogdan Naumovici: "Am mai văzut filmul ăsta. Nu am văzut schimbarea, totuși"

<p>Bogdan Naumovici </p>

Omul de publicitate Bogdan Naumovici spune că ar trebui să apară o alternativă organizată a societății civile care să meargă să candideze, atât pentru Parlament, cât şi pentru autorităţile locale. Riscul este însă acela ca politicienii să deturneze revolta străzii şi să "mai câștige încă patru ani".

Bogdan Naumovici observă că politicienii au trecut prin multe demonstrații şi au rezistat foarte bine până acum. Se încearcă şi acum disiparea mesajelor şi deturnarea lor:

"Plimbatul ăsta 15 kilometri în fiecare zi cu oameni care se duc a doua zi la serviciu tinde să descurajeze. Să te duci să strigi în fața unor clădiri goale mi se pare inutil... Disiparea mesajelor este interesul tuturor politicienilor. Să strigi alegeri anticipate... Cred că numai PNL vrea alegeri anticipate. Cred că strada nu are de ce să strige alegeri anticipate. Dacă strada vrea schimbare, nu trebuie să ceară alegeri anticipate. Ar candida tot vechile partide și ar câștiga încă patru ani", spune Naumovici, potrivit digi24.ro.

Omul de publicitate mai spune că președintele a chemat societatea civilă din stradă la consultări pentru desemnarea noului premier „la mișto". 

"Președintele Iohannis are niște sfătuitori destul de slabi. Iohannis a pierdut un an. Avea strada de partea lui și nu a făcut nimic. Da, cheamă strada la consultări. Pe cine chemi de pe stradă? Strada nu e organizată în vreun fel, de-aia e foarte ușor de manipulat", arată specialistul în advertising.

Naumovici crede că ar trebui să apară o alternativă organizată a societății civile care să meargă să candideze. Important este să se facă pasul către schimbarea efectivă.

"Fiecare generație care face 20 de ani are revoluția ei, dar ar trebui să se uite ce s-a mai întâmplat. Ori ar trebui să fie unul în stradă să zică: stai așa, că s-a mai întâmplat asta acum 5 ani, 7 ani, vorba lui Churchill, hai să nu mai facem aceleași greșeli, hai să facem unele noi! Mi se pare că îi cheamă - aproape că îmi vine să zic - la mișto, oricum primul ministru va trebui să fie agreat de o majoritate parlamentară".

Mai multe articole despre:
Bogdan Naumovici Naumovici