MENIU

Bogdan Aurescu: Suntem nerăbdători să primim Finlanda și Suedia în NATO

Bogdan Aurescu / Sursa foto: Facebook

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, salută ratificarea, de către Legislativul român, a Protocoalelor de aderare a Finlandei şi Suediei la NATO.

„Parlamentul român tocmai a ratificat Protocoalele de aderare la NATO a Finlandei şi Suediei, dând dovadă, din nou, de susţinerea noastră fermă privind politica uşilor deschise în NATO. Suntem nerăbdători să primim Finlanda şi Suedia în rândul ţărilor aliate şi suntem hotărâţi să lucrăm în viitor pentru a consolida Alianţa”, a scris Bogdan Aurescu pe Twitter.

Senatul, întrunit miercuri în sesiune extraordinară, a adoptat, în calitate de for decizional, proiectul de lege pentru ratificarea Protocoalelor de aderare a Finlandei şi Suediei la Tratatul Atlanticului de Nord.

Proiectul de lege ratifică Protocolul de aderare a Republicii Finlanda şi Protocolul de aderare a Regatului Suediei la Tratatul Atlanticului de Nord, reprezentând o etapă procedurală în parcursul acestor ţări spre calitatea de membre cu drepturi depline ale NATO.

Şi Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, ca primă Cameră sesizată, proiectul de lege privind ratificarea Protocoalelor de aderare a Republicii Finlanda şi a Regatului Suediei la Tratatul Atlanticului de Nord, în acest fel procedura fiind încheiată.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul pentru supunerea spre ratificare Parlamentului a celor două protocoale, după ce miercurea trecută Guvernul a aprobat proiectul de lege în acest sens.

Protocoalele de aderare la NATO în cazul Finlandei şi Suediei au fost semnate pe 5 iulie la Bruxelles.

Mai multe articole despre:
Bogdan Aurescu nato