MENIU

Bogdan Aurescu merge la Chișinău. România oferă Republicii Moldova ajutor în combaterea pandemiei

Ministrul român de externe face o vizită oficială la Chișinău

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, face vineri o vizită oficială la Chișinău, unde va participa la evenimentul public de livrare a sprijinului umanitar acordat de țara noastră pentru combaterea pandemiei. Ajutorul umanitar constă în echipamente medicale şi de protecţie. 

Aurescu se va întâlni cu Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, şi cu prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi, ministru al Afacerilor externe şi integrării europene.

”Vizita reprezintă o ocazie de a reconfirma relaţia specială dintre cele două state, precum şi de a asigura cetăţenii Republicii Moldova că România rămâne un partener solid, care îşi menţine şi onorează în mod constant angajamentele asumate. Printre temele de discuţii aflate pe agenda întrevederilor se numără stadiul relaţiei bilaterale, proiectele strategice bilaterale de interconectare, precum şi continuarea parcursului european al Republicii Moldova şi a procesului de reforme”, se mai arată în comunicatul MAE. 

Pe 12 februarie, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat Hotărârea privind acordarea de asistenţă internaţională cu titlu gratuit pentru Republica Moldova, suplimentarea stocurilor de urgenţă cu produse, materiale şi echipamente sanitare necesare în procesul de vaccinare şi modificarea listei ţărilor/zonelor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat. Conform acesteia, România va furniza Republicii Moldova, cu titlu gratuit, 1,5 milioane de măşti chirurgicale, 100.000 de măşti de protecţie de tip FFP3, 100.000 de combinezoane complete şi 100.000 de mănuşi de unică folosinţă, în valoare de 11.188.600 lei.