MENIU

Bogdan Aurescu, detalii despre spionul rus expulzat din România. Ce spune ministrul de Externe despre tezaurul trimis la Moscova

Bogdan Aurescu

Ministrul de Externe a vorbit pentru prima dată despre spionul rus expulzat din țara noastră. ”Cazul ofițerului rus arată o preocupare a Moscovei faţă de România”, a declarat Bogdan Aurescu. Șeful diplomației române a dat detalii și despre încercările țării noastre de a recupera tezaurul trimis în Rusia.

Rusia arată o “preocupare” faţă de România, care are statutul de stat membru NATO, a spus ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, întrebat dacă țara noastră este o ţintă pentru spionajul rusesc.
”Este un episod care arată că există într-adevăr o preocupare din partea Federației Ruse față de ce face România. De fiecare dată când vor exista manifestări neconforme, noi vom răspunde”, a spus ministrul. 
”Închidem aici acest episod, menținând în continuare o vigilență sporită cu privire la acest tip de preocupări”, a adăugat șeful diplomației. 

Demersul României de a recupera tezaurul trimis în Rusia a fost catalogat de Aurescu drept “un exerciţiu util”. Relaţia dintre România şi Rusia nu ajută însă, a mai punctat acesta.
”E o discuție care se poartă în prezent în cadrul Comisie comune de interes public pentru studierea problemei tezaurului României. Sperăm să putem continua acest exercițiu care este util. Depinde în foarte mare măsură și de partea rusă și, sigur, chiar dacă am elabora un astfel de raport - raport final sau intermediar - ceea ce se poate întâmpla după acest moment depinde de evoluția situației politice dintre cele două țări care, în momentul de față, este clar că nu este una dintre cele mai bune”, a mai explicat ministrul de Externe, la un post TV. 

Citește și: ”Tensiuni diplomatice pe axa București-Moscova. Adjunctul atașatului militar al ambasadei Rusiei în România, declarat „persona non grata”