MENIU

Bode: Primele 5 termoscannere necesare în depistarea simptomelor coronavirusului vor fi livrate până vineri

Ministrul interimar al Transporturilor, Lucian Bode, a semnat săptămâna trecută contractul-cadru pentru achiziţia a 35 de termoscanere și a precizat că furnizorul este o companie din Irlanda. Primele vor ajunge în țara noastră zilele acestea, urmând ca până pe 20 martie să fie livrate alte 10 şi restul de 20 în maxim 55 de zile. 

Primele cinci termoscannere destinate aeroporturilor, utilizate la depistarea simptomelor noului coronavirus, vor sosi în România până la finele acestei săptămâni, a declarat, miercuri, ministrul propus pentru portofoliul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, în cadrul audierilor din comisiile reunite de specialitate din Parlament.

Vreau să vă dau o veste bună. Compania care a câştigat licitaţia pentru livrarea celor 35 de termoscannere pentru cele 16 aeroporturi s-a angajat că primele cinci bucăţi vor sosi în România săptămâna aceasta, până vineri. Aşadar, cinci termoscannere vor fi livrate în această săptămână", a spus Bode.

Ministrul interimar al Transporturilor, Lucian Bode, a anunţat, pe 27 februarie, că în cursul zilei va fi semnat contractul-cadru pentru achiziţia de termoscanere, echipamente necesare în depistarea simptomelor coronavirusului COVID-19.

"Pot să anunţ că, aşa cum precizează cei de la Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate, se va semna astăzi acordul-cadru şi vor transmite către DSU pentru semnarea contractului subsecvent în vederea celor 35 de termoscanere - 5 săptămâna viitoare, 10 până pe 20 martie şi restul de 20 în 55 de zile", a declarat Lucian Bode, joi, în cadrul şedinţei de guvern.

 

Mai multe articole despre:
termoscannere lucian bode