MENIU

Bobby Păunescu: Din poziția Franței că trimite trupe în România practic declară război Rusiei

Bobby Păunescu, regizor, președinte ARMIS / Profimedia

Bobby Paunescu a comentat, duminică seara, anunțul președintelui francez, Emmanuel Macron, de a trimite trupe în România în cadrul misiunilor NATO.

"Din poziția Franței  e gata  trimită trupe în România practic declară război Rusiei. Are probleme locale. Sunt orașe în care nu se poate intraPrin această pozițieștie  România a semnat un document de sprijin cu Ucrainași se alătură poziției NATO, cum era și normal, dar o face foarte direct, ca și SUA, și declara război Rusiei", a declarat regizorul și, totodată, președintele  ARMIS.
 
El a subliniat situația delicată în care se află țara noastră în momentul de față, în contextul crizei din Ucraina. "Noi ridicăm în
România gradul de alertă. (...) Nu sunt de accord cu Europa cu două viteze în care Franța și Germania  conducă."
 
Reamintim că președintele francez, Emmanuel Macron, a anunț, miercuri, că există disponibilitatea ca țara sa este disponibilă să participe cu o prezență militară avansată a NATO în România. 
 

„Am arătat disponibilitatea noastră de a merge mai departe, în cadrul NATO, de a ne angaja în noi misiuni și de a ne asuma responsabilitatea în misiuni de tip ”prezenţă înaintată consolidată”, mai ales în România. Solidaritate cu prietenii noștri europeni în cadrul NATO”, a declarat Macron, miercuri seară. Anunțul care se referă la România poate fi urmărit mai jos, în discursul video difuzat de Palatul Elysee, de la minutul 10.16 la minutul 10.36.

 

 

Mai multe articole despre:
bobby paunescu franta trupe romania ucraina