MENIU

Bobby Paunescu, despre recomandarea OMS privind renunțarea la certificatul verde: Dovedește că era o încălcare gravă a drepturilor omului

Bobby Păunescu, regizor, președinte ARMIS

OMS a făcut anunțul mult așteptat de cei mai mulți oameni. Este recomandată ridicarea restricțiilor de călătorie și chiar să nu li se mai ceară turiștilor dovada vaccinării. Regizorul Bobby Păunescu, președintele ARMIS, consideră că acesta este, de fapt, subiectul zilei de astăzi. Păunescu a salutat, duminică seara, la B1, recomandarea OMS, spunând că acest lucru "dovedește că era o încălcare gravă a drepturilor omului".

"Au venit acum cu o recomandare în sensul de a restricționa certificatele verzi care oricum erau o tâmpenie, acre nu spuneau nimic. Ei recomandă, nu pot obliga, dar e un punct de referință. (...) OMS au venit astăzi cu o hotărâre și o recomandare pentru mebrii. Este importantă această decizie din moment ce până acum am făcut, ca țară, tot ce au recomandat ei", a spus Păunescu.
 
În opina sa, relaxarea acestor norme ar duce la creșterea turismului în România. "Categoric da, dacă am fii primii. Nu avem ce să facem, oricum nu putem să stăm blocați așa", a mai spus el.
 
Omul de afaceri a amintit și de anunțul directorului executiv al Pfizer care recomandă  se treacă la o vaccinare odată pe an, ca în cazul gripei sezoniere, în locul dozelor booster. 
 
Directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla, a declarat, sâmbătă, că pandemia de coronavirus va lua sfârșit, iar în câteva luni vom putea reveni la o viață normală fără restricții. 
 
Acesta spune că virusul SarsCov2 nu va fi eradicat, însă oamenii de știință lucrează la un nou vaccin care să acopere toate variantele şi care se va face anual.

Oficialul atrage atenția că este nevoie de campanii de informare privind beneficiile imunizării și dă vina pe antivacciniști pentru decesele înregistrate.

 
 
 
 
Mai multe articole despre:
bobby paunescu oms certificate verzi