MENIU

Bobby Păunescu, despre condițiile Rusiei pentru a pune capăt războiului: Mi-aș dori să existe o poziție foarte puternică din partea României

Bobby Păunescu, regizor și președinte ARMIS

Bobby Păunescu, regizor și președinte ARMIS, a reacționat la Realitatea FM după ce ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a transmis că Moscova ar putea fi pregătită să negocieze încheierea războiului din Ucraina atât timp cât Occidentul îndeplinește anumite condiții.

„Nu se poate face pace decât în condițiile în care își doresc părțile. Partea principală este Ucraina, având în vedere că este țara atacată. Este un discurs întreg, dacă te apuci și discuți de pace, lumea își sare în cap că ești pro-rus. Dacă vorbim de pace, cel puțin noi de pe margine, în condițiile în care se retrag agresorii de unde au intrat, mi-aș dori foarte mult să existe o poziție foarte puternică din partea României, la nivel de diplomație internațională, având în vedere că pe teritoriul nostru se află cele mai puternice unități militare existente pe planetă.

Te aștepți ca Diplomația Română să facă ceva, având o siguranță că nu se poate întâmpla nimic în România. Noi suntem în NATO, deci dacă vor face ceva (rușii n.r.), vor face ceva acolo unde simt că sunt mai slabi.

Singura chestiune de care îmi este teamă sunt aceste lucruri, tot parte din strategie, acțiuni de genul acesta, când pun în pericol viețile unor oameni care iau niște poziții, oameni care sunt mai puțin cunoscuți”, a precizat Bobby Păunescu, într-o intervenție la Realitatea FM.

Context:

După 8 luni de război, Rusia a impus două condiții Occidentului ca războiul din Ucraina să ia sfârșit. Sunt cerințele pe care ar trebui să le respecte în primul rând Statele Unite, transmite Moscova. În plus, după atacul sângeros asupra Kievului, cu 55 de rachete de croazieră, Vladimir Putin a amenințat că Rusia poate „mai mult de atât”. După atac, 40 la sută din populația Kievului a rămas fără apă curentă, iar oamenii stau acum la cozi uriașe pentru a se aproviziona. 

Intervenția integrală a lui Bobby Păunescu la Realitatea FM poate fi ascultată mai jos:

Mai multe articole despre:
Bobby Paunescu