MENIU

Bobby Păunescu: „AUR a devenit al doilea partid, se consolidează. Pe oamenii mai vechi ar trebui să-i sperie această cifră - 20,6%”

Bobby Păunescu, despre ascensiunea AUR și ocuparea locului 2 în preferințele românilor

Bobby Păunescu, regizor și președinte ARMIS, a comentat ascensiunea AUR în ultimul an și poziționarea pe al doilea loc în spectrul politic actual din România, prin acțiuni care au lipsit celor de la PNL și USR, care au format coaliția majoritară imediat după alegerile din decembrie 2020.

„Trebuie remarcat că AUR..., USR e o asociație.. AUR a devenit al doilea partid care, la alegeri, in 2020, nu prea știa nimeni de el.

Deci, 40% au auzit, 20% l-au votat. Un partid dupa PSD si vedem ca foarte multi primari incearca sa treaca la acest partid. Avem foarte mulți înțelepți, că o să se distrugă partidul. Prezenta la vot a fost slabă pentru toată lumea. Rezultatul e egal pentru toti, nu au fost mai mulți sau mai puțini (la vot, în 2020 - n.red.). Cine a avut de suferit e partidul care nu avea bani de la stat, cum a fost AUR.

Și demonstreaza că pe oamenii mai vechi ar trebui sa-i sperie aceasta cifra si ce face AUR astăzi. Că AUR de acum incepe sa se consolideze. 

Mie nu imi dădea 8-9%. Nu țin partea AUR. Din ce văd, ei sunt în permanență, au mai deschis o filială, acum sunt in Spania. Nu poti fi politician doar din Parlament”, a declarat Bobby Păunescu, duminică seară, la B1TV. 

Partidul AUR a crescut de la 15-18%, în octombrie 2021, la 20,6% în ianuarie 2021, și este depășit doar de PSD, conform unui sondaj INSCOP

Pe locul 3 se află Partidul Național Liberal, la o diferență de 4 procente, și de USR, care ar fi votat de 12,5 din electorat, dacă mâine ar fi alegeri. 

Clasamentul intenției de vot, în ianuarie:

PSD: 34,3%, în scădere față de decembrie 2021
AUR: 20,6%, în creștere față de decembrie 2021
PNL: 16,6%, în scădere față de decembrie 2021
USR: 12,5%, în creștere față de decembrie 2021
UDMR: 4,2%

sursa: INSCOP