MENIU

Blocuri izolate termic

Primăria Capitalei vrea să îmbrace blocurile în materiale termoizolante, pentru a reduce pierderile de căldură. Operaţiunea, numită anvelopare, ar trebui să înceapă până la sfârşitul anului. Bucureştenii nu vor simţi însă economia înregistrată prin reducerea pierderilor, pentru că vor suporta o parte din costurile reabilitării termice.

Proiectul este în fază de finalizarea la comisiile de specialitate din Primăria Capitalei. Operaţiunea ca începe cu acele clădiri mai vechi sau construite din prefabricate, pentru că aceste au cele mai mari pierderi de căldură.

"Sunt două metode de a face anveloparea, unul mai ieftin în care îmbrăcăm blocurile în spumă poliuretanică iar pe deasupra vine o folie de aluminiu şi cea de-a doua, mai scumpă în care clădirea este îmbrăcată ca un sandiş pe structură de oţel", a spus Răzvan Murgeanu, viceprimarul Capitalei.

Indiferent ce metoda tehnică se va folosi, locatarii vor suporta o parte din cheltuieli. Banii se vor plăti lunar, odată cu factura de încălzire.

Bucureştenii cred că ideea primăriei este bună, dar se îndoiesc că va putea fi pusă în practică peste tot.
Mai multe articole despre:
Bucureşti blocuri izolare termică