MENIU

Bloc evacuat, după un incendiu izbucnit de la o lumânare 

Bloc evacuat, după un incendiu izbucnit de la o lumânare

Două femei au ajuns la spital cu atac de panică şi 19 persoane au fost evacuate dintr-un bloc de locuinţe din Târgu Mureş, în noaptea de miercuri spre joi, după ce un apartament a luat foc din cauza unei lumânări aprinse.

"În jurul orei 01:10 a avut loc un incendiu la un apartament în municipiul Târgu Mureş, pe Bulevardul 1848. S-au deplasat la faţa locului pompierii militari de la Detaşamentul Târgu Mureş cu două autospeciale de stingere, un echipaj SMURD şi o autospecială de transport victime multiple. Ajunşi la locul solicitat au constatat că este vorba despre un incendiu izbucnit la un apartament de la parterul blocului, casa scării era inundată cu fum şi exista pericol de propagare la apartamentele vecine. Din fericire, incendiul a fost localizat şi lichidat la timp fără a se propaga şi la alte apartamente, iar preventiv au fost evacuate 19 persoane (din care 16 adulţi şi 3 copii). Două persoane au necesitat îngrijiri medicale la faţa locului, deoarece au suferit atac de panică, după care au fost transportate la spital. Ambele victime sunt de sex feminin, aproximativ 49 şi 32 de ani", a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Horea" al judeţului Mureş.

Cauzele probabile de izbucnire a incendiului au fost provocate de o lumânare cu flacără deschisă, lăsată nesupravegheată.