MENIU

"Bizonul" Qanon de la Capitoliu s-a supărat pe Donald Trump. Îl acuză că l-a instigat

"Bizonul de la Capitoliu”, personajul emblematic din timpul atacului și violențelor de la Capitoliu, se simte trădat de fostul președinte Donald Trump. Avocatul protestatarului a transmis că acesta este dezamagit atât de faptul că fostul lider nu l-a grațiat, cât și pentru că, prin mesajele sale, Trump l-ar fi instigat să acționeze într-un mod pe care acum îl regretă.

”Regretă nu doar că a fost înşelat de preşedinte, ci că i-a permis să-l pună în situaţia să ia decizii pe care nu ar fi trebuit să le ia”, a declarat la un post TV avocatul lui Jacob "Jake" Angeli, devenit cunoscut drept "bizonul" sau "șamanul" Qanon, potrivit The Independent.

Cea mai gravă acuzație adusă insolitului personaj este cea de obstrucționarea, cu rea intenție, a unei proceduri oficiale, pentru care poate primi chiar și 20 de ani de închisoare.

Avocatul lui Angeli îl consideră pe Trump princiopalul vinovat pentru Asaltul de la Capitoliu și urmările tragice. „Să ne aducem aminte de toate lunile de minciuni repetate, de falsități, de hiperbole și de insinuări ale președintelui, toate menite să inflameze, să înfurie și să motiveze. Președintele nostru i-a invitat pe acești oameni, ca președinte, să meargă la Capitoliu, alături de el”.

Mulți dintre protestatarii arestați după atacul din data de 6 ianuarie i-au cerut grațierea lui Donald Trump. Fostul lider american a preferat să-și grațieze rudele și apropiații acuzați de corupție. Mai mult, potrivit unor surse, miliardarul ar fi tatonat chiar și posibilitatea autograțierii, dar se pare că a renunțat, de teama unui scandal care i-ar agrava situația. 

 

Mai multe articole despre:
Bizonul Qanon Capitoliu Donald Trump proteste Biden