MENIU

Bitcoin, în cădere liberă. La ce valoare a ajuns criptomoneda

Bitcoin, în cădere liberă. La ce valoare a ajuns criptomoneda

Piaţa criptomonedelor este din nou în scădere, cotaţia Bitcoin coborând miercuri până aproape de 6.000 de dolari - o scădere de aproape 2% într-o zi, ceea ce înseamnă o scădere de peste 50% în acest an. Etherum a scăzut cu peste 3%, iar Ripple a scăzut cu aproximativ 4%.    

Peste 80% din cele 1.586 de monede digitale de pe site-ul Finder.com, urmărite într-un sondaj săptămânal, au scăzut din valoare în ultimele şapte zile, sondajul constatând o scădere în medie cu 19%, relatează Bloomberg.

Volumul tranzacţiilor a scăzut, de asemenea, cu 6% faţă de săptămâna precedentă, arată datele Finder.com, iar Bitcoin, Tether, Ethereum, EOS şi Bitcoin Cash au fost primele cinci monede virtuale tranzacţionate. Volumul a fost la jumătate din cât a însemnat la sfârşitul lunii aprilie, când Finder.com a început analiza săptămânală a monedelor virtuale.

La finalul anului trecut, o prognoză Saxo Bank preciza că „Bitcoin va creşte în 2018 la peste 60.000 de dolari şi la o capitalizare a pieţei de peste 1 trilion de dolari, pe măsură ce apariţia contractelor futures pentru Bitcoin, în decembrie 2017, ar duce la o mobilizare a implicării din partea investitorilor şi fondurilor. Acestea din urmă se simt mai confortabil tranzacţionând futures decât să adune fonduri la burse de criptovalute”.

Sursa

Mai multe articole despre:
scădere bitcoin criptomoneda