MENIU

Biserica sare în ajutorul refugiaților. Două TIR-uri cu materiale necesare au fost încărcate de voluntari

Biserica sare în ajutorul refugiaților / Foto: Profi Media

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului se implică în ajutorul ucrainenilor care fug din calea războiului și organizează campania umanitară „Împreună pentru refugiații ucraineni". Imediat după izbucnirea conflictului de la graniță, Biserica Ortodoxă Română a fost alături de refugiații veniți în România, dar și în Republica Moldova. Oamenii au primit hrană și ajutoare materiale, servicii de transport și spații de cazare. 

În urma apelului la solidaritate cu cei aflați în război, credincioșii și preoții argeșeni au demarat mai multe campanii de strângere de ajutoare pentru refugiați. Două TIR-uri cu materiale necesare au fost încărcate de voluntari. Ajutoarele au plecat către Așezământul „Sfântul Ierarh Leontie de la Rădăuți", unul dintre cele patru puncte organizate în Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților pentru colectarea donațiilor.

„Sunt familii cu copii, sunt copilași înfrigurați, sunt o mulțime de oameni care vin aici și primesc din partea noastră, a Bisericii Ortodoxe, un ceai cald, o mână întinsă și dorința de a-i ajuta cu ce pot, atât material, cât și sprijin”, a precizat preotul Andrei Diaconescu, consilier social Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului.

„În aceste momente se descarcă două TIR-uri cu care au fost transportate produse alimentare, produse de igienă personal, paturi și alte lucruri necesare pentru refugiații care trec granița”, a afirmat Pr. Ionel Constantin Maloș, protopop Rădăuți.

Un moment emoționant a fost atunci când, în așteptarea convoiului cu ajutoare umanitare de la Suceava, cei peste 200 de voluntari ucraineni din zona Cernăuți s-au unit în rugăciune, iar preoții au binecuvântat armata și poporul ucrainean.

„În aceste zile pline de încercare, se vede încă o dată unitatea din Biserica Ortodoxă Română. Îndemnăm pe toți credincioșii să ne sprjine în continuare”, a precizat Pr. Sava Flavian, purtător de cuvânt Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Campania umanitară: „Împreună pentru refugiații ucraineni" continuă și în perioada următoare. 

Mai multe articole despre:
biserica refugiati ucraina razboi