MENIU

Biserică mistuită de flăcări, într-un orășel din Finlanda! Zeci de credincioși, închiși intenționat înăuntru - Miracol în dimineața de Crăciun

Biserică Finlanda înainte și după incendiu
Biserică Finlanda înainte și după incendiu

Imagini dramatice într-un mic orășel din Filnlanda, acolo unde, în dimineața zilei de Crăciun, un incendiu izbucnit la o veche biserică din lemn se putea transforma într-o adevărată tragedie.

Incidentul s-a petrecut în Rautjärvi, un mic orășel din Finlanda, aflat la granița cu Rusia. Incendiul a cuprins biserica veche din lemn chiar în timpul liturghiei, la care erau prezenți 30 de credincioși. Din primele informații, incendiul ar fi fost pus intenționat. Poliția caută un bărbat, suspectat că ar fi comis actul criminal, relatează Știri de Iași.

Imediat ce au izbucnit flăcările, oamenii disperați au vrut să evacueze, însă, când au ajuns la ușa bisericii, au avut parte de un șoc. Cineva o legase cu frânghii, cel mai probabil pentru a-i împiedica pe credincioși să se salveze. Din fericire, oamenii au reușit în cele din urmă să părăsească biserica în flăcări, asta după ce s-au împins cu putere în ușa blocată.

În ciuda intervenției pompierilor, biserica a ars din temelii. 

Polițiștii finlandezi verifică dacă acest caz are legătură cu un alt incendiu, care s-a produs la aproximativ 30 de kilometri distanță, în Torsantie, în urma căruia o persoană a decedat, o anchetă fiind în plină desfășurare.

 

Mai multe articole despre:
biserica incendiu oameni finlanda