MENIU

Biserică maramureșeană în Canada: Un preot canadian e îndrăgostit de România

Biserica maramureşeană în Canada

Părintele Cyrille este îndrăgostit iremediabil de România și de mănăstirile sale și acum vrea să construiască o biserică din lemn în stil maramureșean în localitatea Lachute din Quebec, potrivit Zigzag-online.ro.

Mănăstirea ortodoxă "Acoperământul Maicii Domnului" din Wentworth, Lachute (Qc), al cărei stareț este părintele Cyrille, a demarat proiectul construirii, în cadrul comunității sale monastice, a unei biserici de lemn în stil arhitectonic maramureșean.

"Odată descoperită ortodoxia este greu să-i reziști", spune Părintele Cyrille, canadian catolic de origine, care a trecut la ortodoxism în 1986 și a fost hirotonit preot în 1994, la Biserica Ortodoxă din America.

Părintele Cyrille este îndrăgostit iremediabil de România și de mănăstirile sale: a vizitat aproape 30 de astfel de lăcașe de maici și de călugări -din "Valahia", Transilvania etc.- și acum vrea să construiască o biserică din lemn în stil maramureșean în localitatea Lachute din Quebec. Va fi prima biserică de acest tip din Canada!

Mai multe articole despre:
Canada biserică biserici