MENIU

Bilanțul victimelor din Hawaii a ajuns la 111. În timp ce localnicii își numără morții, turiștii se distrează

Bilanțul victimelor din Hawaii a ajuns la 111. Foto: Profimedia

În timp ce bilanțul provizoriu al victimelor în urma incendiului care a devastat un oraș întreg pe insula Maui din Hawaii a ajuns la 111 morți, oficialitățile consideră că locul are nevoie, mai mult ca oricând, de vizitatori străini. Astfel, la nici 30 de kilometri distanță față de locul incendiilor, turiști se bucură de plajă la Oceanul Pacific și se distrează la malul mării, iar avioanele continuă să aducă zilnic în jur de 2.000 de turiști. 

Incendiile devastatoare din Hawaii au dus la o scădere drastică a numărului de turiști în insula Maui. Însă în timp ce în orașul Lahaina, pompierii continuă să caute rămășițele celor dispăruți, la nici 30 de kilometri distanță, lucrurile stau complet diferit. Aici, continuă să vină zilnic în jur de 700 de turiști care se bucură de plajă și se distrează la malul mării.

Cu toate acestea, avioanele continuă să aducă zilnic în jur de 2.000 de turiști. O scădere drastică față de 7.000 câți veneau înainte de tragedia de săptămâna trecută. Chiar și așa, localnicii spun că e prea mult mai ales că multe familii sunt în doliu.

Drumul principal a fost redeschis după o săptămână, dar accesul este limitat, pentru a nu împiedica eforturile pompierilor de a stinge rămășițele incendiului.

Paradis turistic, mistuit de flăcări! 6 morți și zeci de oameni care au sărit în ocean pentru a scăpa din infern - Imagini apocaliptice - VIDEO3

Între timp, în spațiul public au apărut imaginile terifiante cu dezastrul lăsat în urma incendiului din insula hawaiană Maui. Bilanțul sumbru a ajuns la 111 morți însă autoritățile se tem că numărul acestora va crește pe măsură ce tot mai mulți oameni sunt dați dispăruți.

Autoritățile din Maui au făcut apel pentru strângere de ajutoare pentru refugiați.

„Trimiterea donațiilor va ajuta foarte mult. Aici sunt oameni care au pierdut totul: case, prieteni, rude”, a spus Josh Green, guvernatorul Hawaii.

Incendii catastrofale în Maui, Hawaii: Sirenele nu au sunat. Cel puțin 80 de oameni au murit în flăcări - Cel mai negru bilanț în ultimii 60 de ani

Reconstrucția insulei Maui a fost estimată la 5 miliarde și jumătate de dolari.

Și președintele SUA, Joe Biden și-a arătat tot sprijinul pentru cetățenii din Maui și a făcut o vizită pe insulă.

Atenționare de călătorie în SUA, Hawaii - Anunțul MAE după ravagiile uraganului Dora

Mai multe articole despre:
incendiu incendii catastrofale incendii hawaii