MENIU

Bilanț record pe toată linia în SUA: Cifrele ALARMANTE care îi îngrijorează pe experți

Bilanț record pe toată linia în SUA: Cifrele ALARMANTE care îi îngrijorează pe experți

Nou bilant negru al deceselor asociate COVID-19 în Statele Unite ale Americii. Vorbim despre peste 3.700 de oameni care și-au pierdut viața în doar o singură zi. Dacă la aceaste cifre adăugăm și cele 250.000 de cazuri de COVID-19 raportate tot într-o singură zi, atunci vorbim despre un dublu record de la începutul pandemiei și până în prezent în SUA, potrivit datelor raportate de universitatea americană Johns Hopkins, notează AFP, preluată de Agerpres.

Veștile proaste nu se opresc, însă, aici. Aproximativ 113.000 de persoane se află internate în spital ca urmare a infectării cu noul coronavirus, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, cifre ce indică un record și din acest punct de vedere.
 
Lucrurile sunt cu atât mai trafice, cu cât vorbim despre înregistrarea unui număr de 3000 de decese asociate COVID-10 pentru a treia oară într-o singură săptămână. Marți, SUA au deplâns 3.784 de morţi.
 
Precedentul record de morţi în 24 de ore s-a înregistrat la sfârşitul lui aprilie, în punctul de maxim al primului val.
 
Autorităţile sanitare susțin că se așteptau, într-o oarececare măsură, la această explozie după călătoriile a milioane de americani cu ocazia Thanksgiving Day, în urmă cu trei săptămâni.
 
Mai mult, experţii se tem că situaţia se va înrăutăţi cu ocazia sărbătorilor de sfârşit de an, dar și datorită faptului că americanii au început să se relaxeze un pic ca urmare a aprobarii vaccinului antiCovid de către Agenția pentru Alimente și Medicament (FDA).
Mai multe articole despre:
sua decese sua coronavirus