MENIU

Bilanț negru în regiunea Donețk: 58 de morți și 288 de răniți de la începutul invaziei ruse. ATACURILE, concentrate în mai multe orașe ucrainene

Război Ucraina/ Profimedia

De când Rusia a lansat o invazie pe scară largă a Ucrainei, 58 de civili au fost uciși și 288 au fost răniți în regiunea Donețk, a anunțat Pavlo Kyrylenko, șeful Administrației Regionale și Militare Donețk, într-o postare pe Facebook, relatează Ukrinform.

„Rusia ucide civili!... În afară de Mariupol, care este asediat, și Volnovakha, care este bombardată de ruși, astăzi (8 martie) a avut loc o bătălie lângă Marinka. Inamicul a tras și asupra Novoluhanske, Popasne și Krasnohorivka. În Novoluhanske - o persoană a fost rănită, o casă și o conductă de gaz au fost avariate, la Popasne - o persoană a fost rănită, în Krasnohorivka - oamenii sunt în siguranță, dar sunt pagube", se arată în postarea citată.

El a precizat că pe 8 martie s-ar fi aflat despre două victime la Mariupol, acolo unde o fetiță de doar 6 ani a murit din cauza deshidratării. Copila a fost găsită lângă mama ei, care a fost ucisă de un obuz rusesc.

Kyrylenko a mai amintit și faptul că rușii au întrerupt, în cursul zilei de ieri, evacuarea de la Mariupol pentru a treia oară. Mai mult decât atât, oficialul local a subliniat că de această dată armata rusă a lansat un atac asupra traseului planificat al coloanei de evacuare.

Mai multe articole despre:
ucraina razboi ucraina rusia donetk civili morti raniti