MENIU

Bijuterie de aur, extrem de rară, furată de la mănăstirea Cheia și dusă la amanet. Hoții, găsiți după cercetări îndelungate

Hoții au furat o bijuterie foarte prețioasă de la Manastirea Cheia. Foto: Facebook/Manastirea Cheia

După o investigație care s-a întins pe parcursul a șase luni, polițiștii au reușit să identifice hoții responsabili de furtul unei bijuterii din aur de la mănăstirea Cheia, evaluată la 10.000 de lei. 

Autorii furtului bijuteriei au fost identificați ca fiind doi tineri din Bacău, conform informațiilor oferite de forțele de ordine. Fapta a avut loc acum aproximativ jumătate de an într-o mănăstire din comuna Cheia.

Acțiunea de capturare a hoților a fost coordonată de Serviciul de Investigații Criminale Prahova, în colaborare cu polițiști din cadrul Poliției orașului Vălenii de Munte și Poliției Onești. Au fost efectuate trei percheziții la domiciliile celor doi bărbați în vârstă de 25 și 26 de ani, din județul Bacău. În timpul perchezițiilor, au fost găsite și ridicate mai multe dovezi materiale relevante pentru anchetă.

De asemenea, a fost identificată și o unitate de amanet unde se presupune că hoții ar fi vândut bijuteria furată. Bijuteria din aur urmează să fie preluată de polițiști pentru a continua investigațiile.

De ce NU este bine să porți aur şi argint în acelaşi timp. Combinația FATALĂ: organele interne, grav afectate

Unul dintre suspecți, în vârstă de 25 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore și apoi plasat sub control judiciar, în timp ce ceilalți tineri vor fi interogați de polițiști pentru a se stabili gradul lor de implicare în furtul bijuteriei din aur.

Mănăstirea Cheia este un lăcaș de cult călugăresc, amplasat pe malul drept al pârâului Tâmpa, în partea de sud-est a localității Cheia din județul Prahova. Este situată în apropierea pasului Bratocea, o fostă frontieră între Valahia și Transilvania, pe Valea Teleajenului, la o altitudine de 897 de metri, în zona Munților Ciucaș din Carpații Orientali.

Mănăstirea a fost atestată începând cu anul 1770, a fost distrusă de turci, reconstruită și apoi afectată de un incendiu. Biserica actuală, construită din cărămidă, a fost edificată între anii 1835 și 1839 și pictată de Gheorghe Tătărăscu în 1837.

Africa de Sud vrea să-l lase pe Regele Charles fără cea mai prețioasă BIJUTERIE a Coroanei

Mai multe articole despre:
bijuterie manastirea cheia hoti amanet politisiti