MENIU

Berbeceanu atacă dur sindicatele din Poliție: ”Să explice modul ticălos în care se fac numirile”

<p>Traian Berbeceanu</p>

Fostul comisar șef al BCCO Alba, Traian Berbeceanu, atacă sindicatele din Poliție spunând că se aștepta să le explice oamenilor de ce le-au înșelat încrederea

Traian Berbeceanu, fost comisar șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Alba Iulia, ia atitudine după reacțiile publice în cazul de la Caracal și spune că avea așteptări de la sindicatele din Poliție.

”Mă așteptam să văd reacții ferme ale sindicatelor din poliție prin care să ne asumăm greșelile, erorile și, acolo unde este cazul, lipsa pe profesionalism, chiar indolența și nesimțirea.
Mă așteptam ca aceștia să explice clar opiniei publice modalitățile defectuoase în care se fac încadrările în ultimii ani doar din dorința de a asigura "numeric" lipsa acută de personal. Speram să se vorbească despre nepăsarea ministerului în ceea ce privește organizarea pregătirii profesionale adevărate, serioase, temeinice a celor nou încadrați, aruncați fără discernământ în stradă după primele zile de la încadrare.
Speram ca sindicatele să explice modul ticălos în care se fac numirile în funcțiile de conducere, doar prin împuterniciri și delegări succesive, ori prin concursuri trucate, și numai la recomandarea expresă a baronetului politic.
Să explicăm oamenilor de ce le-am înșelat încrederea, de ce nu suntem în stare să le mai garantăm siguranța.
Și, DA, speram ca sindicatele și membrii acestora să se alăture miilor de civili, să protesteze acum în stradă împotriva destructurării sistematice a poliției naționale.
Dacă nu acum, atunci când?”, a scris Traian Berbeceanu pe Facebook.

Mai multe articole despre:
sindicate berbeceanu