MENIU

Benone Sinulescu, singurul artist român în onoarea căruia s-a organizat un festival cu numele său

Sursa foto: Facebook

Festivalul Național Concurs de Muzică Populară ”Benone Sinulescu”, unul dintre cele mai importante evenimente de folclor din România a fost creat de primăria Buzău, în 2017, în onoarea lui Benone Sinulescu, când artistul a împlinit 80 de ani.

Astfel, Benone Sinulescu a devenit singurul artist român care a primit cadou un festival concurs de muzică populară.

Cutremurat de vestea morţii vechiului său prieten, edilul Buzăului a precizat că numele şi memoria lui Benone Sinulescu vor dăinui în inimile tuturor.

„Este o veste tristă pentru orice buzoian pentru că omul acesta s-a identificat aproape toată viaţa lui cu Buzăul. Are zeci de melodii în care cântă locurile natale. A fost şi va fi şi în continuare un motiv de mândrie pentru Buzău", a declarat primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, cel care l-a desemnat în 2017 pe Benone Sinulescu ”Omul Anului" şi a iniţiat un festival care îi poartă numele artistului.   

Festivalul Național Concurs de Muzică Populară ”Benone Sinulescu” a sărbătorit trei ediţii, cele din 2020 şi de anul acesta fiind anulate, din cauza pandemiei.

Benone Sinulescu a participat la fiecare ediţie unde a jurizat şi a recitat alături de Ionuţ Dolănescu, Fuego, Valeria şi Traian Ilea, Elisabeta Turcu şi Steliana Sima cele mai frumoase şi cunoscute melodii din folclorul românesc, notează presa locală.