MENIU

Beneficiul neştiut al alcoolului. Ce se întâmplă dacă bei un pahar pe zi

Abordăm astăzi un subiect care va binedispune pe mulţi, iar pe alţii, mai conservatori, îi va enerva: beneficiile alcoolului! 

Da, aţi auzit bine! Oricât de tare v-ar şoca, aflaţi că Asociaţia Americană a Diabetului sfatuieste femeile diagnosticate cu diabet zaharat să urmeze un sfat argumentat ştiinţific: un pahar de vin pe zi. Dar vin curat, fără adaosuri de zahăr sau alte chimicale.

Se ştie deja că un pahar de vin pe zi reduce riscul bolilor cardiovasculare. Chiar dacă respingeţi sfatul, trataţi-l ca pe un fapt divers! Şi asta deoarece sursa informaţiei, portalul de sănătate al Universităţii Harvard, nu-şi permite să se discrediteze oferind informaţii eronate.

Aflaţi, deci, din aceeaşi sursă, că o echipă de cercetători chinezi susţin că un pahar de băutură pe zi reduce chiar riscul de a dezvolta diabet zaharat, nu doar îi atenuează efectele. Oamenii de ştiinţă au analizat 26 de studii care au analizat relaţia dintre alcool și diabet zaharat, care a implicat peste 700.000 de persoane, mai mult de jumătate dintre acestea fiind femei.

Ei au stabilit că, în comparație cu abstinenţa, băuturile uşoare, consumate cu o medie de până la un pahar pe zi, scad cu 17 la sută riscul de a dezvolta diabet zaharat. Totodată, la cei care au consumat până la doua pahare pe zi, riscul a fost mai mic cu 26 la sută. Peste această doză, consumul de alcool a avut un efect redus sau inexistent asupra riscului de diabet. De asemenea, efectul benefic mai mare a fost observat la femei. Cercetatorii speculeaza ca alcoolul poate creste raspunsul organismului la insulina.

Cu toate acestea, ei au atras atenţia că exagerările în consumul de alcool sunt asociate cu boli de ficat, care, la randul sau, maresc riscul de diabet zaharat. Rezultatele au fost preluate şi de Jurnalul American pentru Nutriţie Clinică, care comentează foarte sintetic: există un motiv foarte bun ca să bei un pahar, dar niciunul ca să-l umpli din nou.

Deţineţi, cu toate că alcoolul îi face pe mulţi oameni mai activi, deoarece le reduce inhibiţia şi timiditatea, efectul chimic al acestuia, dacă este consumat fără moderaţie, este depresia. Medicii atrag atenţia că depresia este la fel de periculoasă ca şi cancerul, fiind considerată boala secolului 21.

 
Mai multe articole despre:
alcool fresh refresh