MENIU

Beneficiile pe care le aduce organismului apa caldă cu miere şi lămâie

O cana de apa calda cu miere si lamaie este cu totul altceva fata de o cana de ceai, dar are si mai multe proprietati. Incearca sa-ti faci un obicei zilnic din a consuma aceasta bautura si vei fi surprinsa de rezultate, scrie dietetik.ro.

1. Ajuta digestia

Zeama de lamaie este plina de vitamina C, iar mierea este bogata in proprietati antibacteriene. Acesti nutrienti actioneaza ca niste antioxidanti eliminand toxinele din corp. In plus, mierea stimuleaza activitatea bilei si mierea ajuta la dezvoltarea bacteriilor bune din intestine. Pe de alta parte, apa calduta hidrateaza colonul, un motiv principal pentru constipatie.

2. Faciliteaza pierderea in greutate

Pe langa faptul ca iti curata stomacul, sucul de lamaie te ajuta sa slabesti. Bogate intr-un tip de fibra numita pectina, lamaile te fac sa te simti satula mai mult timp si iti alunga poftele. Apa calda, mierea si lamaia creeaza un mediu alcalin in stomac, ceea ce inseamna ca vei slabi mai repede.

3. Iti da un plus de energie

Mierea este una din cele mai bune surse naturale de carbohidrati pentru ca fructoza pe care o contine este absorbita rapid de organism si transmisa sub forma de energie catre creier si catre corp. Cand este amestecata cu lamaie, mierea ajuta la eliberarea radicalilor liberi, adica la cresterea nivelului de energie. Daca adopti acest obicei, vei observa ca nu vei mai avea nevoie de cafea. Citeste mai mult...