MENIU

Beneficiile miraculoase ale trifoiului roşu. Nu s-au ştiut până acum

Beneficiile miraculoase ale trifoiului roşu. Nu s-au ştiut până acum

Numit după florile de culoarea violet-roz, trifoiul roşu (Trifolium pratense) are o istorie lungă de folosire că medicament. În China şi Rusia, trifoiul roşu a fost folosit pentru a trata infecţiile respiratorii şi congestia nazală. El a fost utilizat şi pentru a trata tusea, pentru a grăbi procesul de vindecare a rănilor şi pentru a reduce retenţia de apă.

Astăzi, trifoiul roşu este studiat pentru beneficiile sale posibile pentru oamenii care suferă de boli de inima, diabet, mărirea prostatei, etc.

Trifoiul roşu a fost promovat că un potenţial tratament pentru cancer încă din anii 1800. Cercetările recente, efectuate de către Institutul Naţional al Cancerului, au descoperit că trifoiul roşu conţine patru fitoestrogeni: biochanin-A, formononetin, daidzein şi genisteina. Daidzeinul şi genisteina împiedică dezvoltarea tumorilor canceroase. Trifoi roşu conţine şi tocoferol, o formă de vitamina E, care a fost asociat cu reducerea riscului de atac de cord şi de cancer.

Trifoiul roşu este un ingredient activ într-o formulă comercializată pentru tratarea cancerului. Cu toate acestea, este important să reţineţi că folosirea plantelor medicinale pentru tratarea cancerului este extrem de controversată, iar oricine care suferă de o boală gravă ar trebui să fie sub îngrijirea unui medic.

Trifoiul roşu conţine o concentraţie mare de fitoestrogeni, care imită acţiunea hormonilor feminini din organism. Un studiu efectuat pe bovine a constatat că bovinele care au fost hrănite cu cantităţi mari de trifoi roşu au prezentat creşteri semnificative ale ugerelor. Astăzi, trifoiul roşu este inclus în unele suplimente pe baza de plante, care pretind că promovează mărirea sânilor pe cale naturală.

Pentru a va face ceai de trifoi roşu, pur şi simplu adăugaţi o lingură de flori de trifoi uscate sau proaspete în o cană cu apă fierbinte. Puteţi bea de până la trei ori pe zi.

 

Mai multe articole despre:
sănătate beneficii sanatate trifoiul roşu