MENIU

Beneficiile grăsimii de bursuc. Ai avea curaj să încerci tratamentul?

<p>Adevărul despre untură pe care nimeni nu &icirc;l spune. Iată ce se efect are, de fapt, asupra sănătăţii!</p>

Untura de bursuc este unul din produsele naturiste excepţionale, întrebuinţat în tratarea diferitelor afecţiuni. Grăsimea de bursuc are textura unui ulei puţin solidificat, o culoare alb-gălbuie şi un miros şi gust specific.

Untura de bursuc este bogată în elemente şi substanţe active atât de benefice pentru organismul nostru. Conţine proteine, vitamine (A, E, B1, B2, B3, B4, B12), acizi graşi polinesaturati (Omega-3, Omega-6, Omega-9), substanţe glicozide, micro şi macroelemente.

Iată câteva afecţiuni care pot fi tratate cu untura de bursuc:

1. Afecţiuni pulmonare

Untura de bursuc este recomandată de către experţii în medicina alternativă, în primul rând pentru tratament împotriva tuberculozei pulmonare. Această boală apare în urma infecţiei cu bacteria Mycobacterium tuberculosis (cunoscută şi sub numele de bacilul Koch), afectând plămânii prin distrugerea ţesuturilor acestora.

Complexul de vitamine şi minerale ajută la regenerarea ţesuturilor, iar untura se poate consuma fie sub formă de capsule sau în stare brută. Indiferent de afecţiune, consumul în stare brută se face în combinaţie cu ceva dulce, cum ar fi miere de albine, cacao sau ciocolată.

De asemenea, untura de bursuc are aceleaşi proprietăţi de vindecare pentru astmul bronşic şi pneumonie, fiind folosit şi în tratarea cancerului pulmonar. Pentru cancer se recomandă consumul în stare brută deoarece, compoziţiei cu proprietăţi antitumorale de acizi graşi polinesaturati (în special Omega 9) şi vitamina A.

2. Afecţiuni gastro-intestinale

Tot datorită efectului de regenerare a ţesuturilor, consumul regulat de untură de bursuc creşte eficacitatea de prevenire şi tratare a afecţiunilor sistemului digestiv, precum gastrită, ulcerul duodenal, colită şi enterocolită.

Untura de bursuc are un efect protector de "învelire" a membranei mucoase, datorită vitaminelor A, E şi B5 din compoziţia să.

3. Afecţiuni cardio-vasculare

Untura de bursuc contribuie la îmbunătăţirea sistemului circulator, reducând riscul de ateroscleroza, tromboză şi varice. Conţine acizi graşi Omega 3 şi Omega 6 care duc la extinderea lumenului vaselor de sânge care alimentează inima, şi reduc colesterolul din sânge.

Vitaminele E, B3, B6 şi B12 reduc restrângerea trombocitelor şi îmbunătăţesc proprietăţile reologice ale sângelui. Pe lângă acestea, vitamiele B2, B5, B9 şi A, reglează nivelurile sanguine de hemoglobină, stimulând sinteză naturală a hemoglobinei.

4. Afecţiuni ale pielii

Untura de bursuc poate fi folosită şi ca unguent. Pentru zgârieturi, tăieturi, piele crăpată, vergeturi, arsuri sau alte răni uşoare, este suficientă aplicarea unei cantităţi subţiri de untură pe suprafaţă afectată. Pentru muşcături de insecte, furuncule, abcese, acnee, herpes, psoriazis sau dermatită atopica, se recomandă atât uzul extern cât şi cel intern al unturii de burusuc.

De asemenea, untura de bursuc previne îmbătrânirea pielii, datorită antioxidanţilor naturali şi a acizilor graşi organici şi polinesaturaţi.

Dacă se foloseşte doar ca unguent, este indicată achiziţionarea în stare brută. Există creme cu untură de bursuc, dar cantitatea acesteia este foarte redusă.

5. Afecţiuni musculo-scheletice
Tot ca unguent este fololsit pentru eliminarea durerii, inflamaţiei şi tumefierii muşchilor. Untura de bursuc se recomandă pentru uz intern şi exten în tratarea artritei, rahitismului, osteoporozei, tendinitei, miozitei, luxaţiilor de ligament şi tendoane.

6. Afecţiuni hormonale

Untura de bursuc ajută la restabilirea echilibrului hormonal, reduce riscul de intertilitate şi impotenţă, jucând un rol important în sinteza hormonilor sexuali masculini şi feminini. Acizii graşi nesăturaţi au un efect de protecţie asupra ovocitelor şi spermatozoizilor.

Mai multe articole despre:
sănătate untură untura de bursuc