MENIU

Beneficiile ascunse ale laptelui de capră: 5 motive să îl oferi celor mici și nu numai

Laptele de capră, benefic pentru alimentația celor mici. Foto/Arhivă

Este binecunoscut faptul că laptele de capră este mult mai plin de vitamine și nutrienți în comparație cu cel de vacă. Așa că, nu ezita să îl introduci în alimentația copilului.

Fie că îl amesteci cu cacao într-o băutură delicioasă pentru cei mici, îl introduci în deserturi sau i-l oferi copilului alături de cerealele preferate, e evident că laptele nu poate lipsi din alimentația sa. Alege însă lapte de capră pentru super beneficii!

De ce recomandăm această băutură mustind de sănătate și cu efecte pozitive atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari? Află de mai jos!

Laptele de capră e bogat în substanțe nutritive mai ușor de asimilat de către organism. Vitamina A, D, vitaminele din grupul B (tiamină – vitamina B1, riboflavină – vitamina B2, niacină – vitamina B3, - acid pantotenic – vitamina B5, vitamina B6, acid folic – vitamina B9, biotină – vitamina B7 și, poate în mod esențial, vitamina B12), dar și vitamina C, precum și proteine, magneziu, seleniu, calciu, fosfor, potasiu și fibre: e cu siguranță un profil nutrițional impresionant, însă ce îl face încă și mai convingător este înalta sa disponibilitate.

Astfel, e de remarcat că laptele de capră are o compoziție similară cu cel matern, fiind foarte ușor de asimilat de organismul uman, care profită din plin de proprietățile sale. Mai ales atunci când luăm în calcul sensibilitatea sistemului digestiv al celor mici, vestea e cu atât mai bună.

Conține un procent important de vitamina A. Laptele de capră se detașează și datorită concentrației ridicate de vitamina A, cu un rol esențial în imunitate. De ce e atât de bine cotat? Deoarece caprele sintetizează tot carotenul din alimentație în vitamina A.

E mai ușor de digerat. Nu numai compoziția similară cu laptele de mamă îl face ușor de digerat, dar și alți factori. Unul dintre cele mai importante motive în acest sens este că laptele de capră include lipide cu o dimensiune semnificativ mai mică a globului de grăsime.

Previne bolile datorită unei compoziții ridicate de acizi specifici. Una dinte misiunile noastre prioritare, ca mame, este să întărim imunitatea celor mici. Aici laptele de capră are un rol important de jucat, incluzând acizi linoleici conjugați care fortifică imunitatea, contribuie la prevenția bolilor și impresionează prin proprietățile antiinflamatoare, antidiabetice și antihipertensive.

Include oligozaharide, cu multiple beneficii. Dintre efectele wow pe care oligozaharidele le au în organism amintim: protecția florei intestinale împotriva agenților patogeni, dezvoltarea creierului și a sistemului nervos. Da, ai ghicit, exact beneficii de care are nevoie cel mic.

SURSA