MENIU

Bebeluşul ţipa de fiecare dată când îi atingeau picioarele. La doctor, au aflat SECRETUL înfiorător

Cazul unui bebeluş din Spania, hrănit exclusiv timp de opt luni cu băuturi pe bază de migdale -lapte- şi făină de migdale, face înconjurul lumii, după ce a fost publicat într-un celebru jurnal medical pediatric.

Atunci când bebeluşul avea doar două luni, pe corp au început să îi apară o uşoară eczemă, aşa că medicul pediatru i-a sfătuit pe părinţi să înlocuiască laptele praf de vacă cu cel de migdale. Şi, pentru câteva luni, totul a părut perfect. La şase luni, însă, bebeluşul a început să refuze legumele şi fructele, o lună mai târziu, au apărut primele semne cu adevărat îngrijorătoare.

La început "bebeluşul era mai puţin interesat să interacţioneze cu cei din jur şi era nesigur în poziţia şezut", scrie Washington Post. Când bebeluşul avea 11 luni, lucrurile au devenit dramatice: bebeluşul nu mergea şi ţipa de fiecare dată când îi erau atinse picioarele. La medic părinţii săi au descoperit un adevăr înfiorător: bebeluşul avea ambele picioare rupte, din pricina nivelului extrem de scăzut de vitamna C. Toate simptomele au arătat că urmând sfatul pediatrului, părinţii l-au ajutat pe copil să se îmbolnăvească de scorbut, o boală asociată mai ales marinarilor de la 1900 şi nu bebeluşilor din zilele noastre.

Bebeluşul a primit aproximativ 300 de mg de vitamina C zilnic şi în doar trei luni, el a ajuns să meargă.  

Studiul susţine că băuturile pe bază de migdale ar trebui să conţină un mesaj de avertizare, în care să se explice că nu sunt potrivite pentru copiii care au o dietă săracă în vitamina C. Nu înseamnă, afirmă cercetătorii, că laptele de migdale este rău, doar că nu este fundaţia ideală pentru dieta unui bebeluş.

Mai multe articole despre:
bebeluş lapte scorbut jurnal medical