MENIU

Beatrice Mahler: Pare că suntem pe un platou, dar presiunea pe spitale va scădea într-o lună

Beatrice Mahler. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Beatrice Mahler, managerul Institutului ”Marius Nasta” din Capitală, a declarat sâmbătă, în emisiunea ”Sănătatea la control” de la Realitatea Plus, că, deși pare că suntem pe un platou în ceea ce privește numărul infectărilor cu Sars-Cov-2, situația din spitale este în continuare dificilă. Medicul a vorbit și despre introducerea certificatului de vaccinare.

Mahler a subliniat că este nevoie de o lună pentru ca presiunea pe spitale să scadă.

”Suntem într-o zonă de platou, cu valori foarte înalte, pe care îl resimțim din plin în spitale.
Faptul că deja măsurile au început să dea roade, că ne-am oprit din creșterea care ne bloca pe toți e un lucru bun.
De o săptămână, oamenii au început să respecte regulile, au înțeles nevoia să respecte regulile, să se prezinte la centrele de vaccinare. 
E nevoie de minimum o lună pentru ca presiunea să scadă, dar suntem într-o direcție care ne face să ne așteptăm la o posibilă ieșire din această perioadă dificilă”, a spus medicul. 

Managerul de la ”Marius Nasta” a vorbit și despre decizia privind introducerea certificatului de vaccinare, subliniind că este necesară o mai bună comunicare cu populația privind beneficiile vaccinării.
”Cred că decizia este una politică. Noi avem date și informații științifice care arată că vaccinul protejează, că aduce o doză de anticorpi care în cele mai multe situații protejează de o formă severă sau critică a bolii. 
Ca medic, militez pentru vaccinare. În acest moment, sunt încă multe persoane cu comorbidități care nu au înțeles că acestea sunt o invitație către vaccinare: tensiune, afecțiuni pulmonare cronice... au înțeles exact pe dos mesajul nostru. Noi trebuie în continuare să informăm”, a mai spus medicul.