MENIU

Beatrice Mahler: Nu mi-aş dori să ajungem în situaţia în care a fost Italia, dar riscurile sunt mari. Trăim o dramă în spitale

Sursa foto: Arhivă

Managerul Institutului Marius Nasta din București, Beatrice Mahler, a declarat, miercuri, că situaţia din spitale este critică și foarte tensionată.

„Pot să spun că avem pacienţi care au nevoie de ATI şi nu au un pat în ATI. Numărul de decese este în creştere. E extrem de frustrant, cu tot tratamentul, cu toată ventilaţia, să vezi pacienţi tineri pe care îi pierzi pentru că forma de evoluţie e extrem de surprinzătoare şi de rapidă. Nu mi-aş dori să ajungem în situaţia în care a fost Italia, dar riscurile sunt mari, mai ales pentru anumite zone. Trăim o dramă în spitale şi trăim drama alături de oameni care vin şi de familiile lor”, a declarat Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din Capitală, la un post TV.

Medicul mai spune că situaţia este critică în spitale, iar următoarele două săptămâni nu se anunţă mai bune.

„Este o situaţie critică, extrem de tensionată. Număr mare de pacienţi care vin, număr de locuri limitate, dificultăţi de a asigura asistenţă, pentru că personalul e acelaşi, chiar dacă avem un număr mai mare de cazuri. E o situaţie dificilă şi din păcate următoarele două săptămâni nu se anunţă a fi mai bune”, a mai precizat Beatrice Mahler.

Bilanț coronavirus 6 octombrie

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 14.744 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 264 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Până astăzi, 38.260 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.