MENIU

Beatrice Mahler: Medicii sunt tot mai eficienți în tratarea COVID-19, mortalitatea ATI a scăzut semnificativ la "M. Nasta"

Beatrice Mahler, managerul Institutului "Marius Nasta"

Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului "Marius Nasta", susține că medicii sunt tot mai experimentați și eficienți în tratarea bolnavilor de COVID-19, iar rezulatul este că mortalitatea în secția ATI a instituției pe care o conduce a început să scadă. 

„Am învățat să tratăm pacienții COVID. Dacă mortalitatea era undeva la 60%, acum reușim să-i ducem la 44%, în ultima lună. Este un salt important. Dar avem o mare problema cu pacientii care au obezitate. Una din cele mai mari probleme de răspuns la tratament o are pacientul obez. Trebuie să privim altfel masa în perioadă aceasta, să respectăm organismul prin ceea ce mâncăm”, a afirmat manageul, la un post TV. 

Majoritatea deceselor la nivel global provocate de COVID-19 s-au produs în ţări cu o rată ridicată a obezităţii, nivelurile de mortalitate din cauza coronavirusului fiind de 10 ori mai mari în cazul naţiunilor unde cel puţin 50% dintre adulţi sunt suprapoderali, sunt concluziile unui studiu global dat joi publicităţii, informează Reuters, citată de Agerpres.