MENIU

BBC laudă România pentru toleranță și prezintă succesul unui cântăreț nigerian în țara noastră

Sursa foto: Hyperflash.ro

BBC a scris despre povestea lui Tobi Ibitoye, nigerianul care a participat la o cunoscută emisiune muzicală de la noi. Despre aceasta, britanicii au scris că a cucerit inimile românilor. În același articol, cunoscuta publicație laudă România pentru toleranță.

Înainte să ajungă în România, din Nigeria, la vârsta de 15 ani, nu i-a trecut vreodată prin cap că ar putea să iasă în evidență, scrie BBC despre Tobi Ibitoye, fost participant la Vocea României.

”Este foarte ciudat să vezi cum oamenii se uită la tine ca la un spectacol. Nu am auzit de România înainte să vin aici”, a spus Ibitoye.

La opt ani după ce a ajuns în România, Tobi obținea primul său contract în industria muzicală cu o mare casă de discuri.

Britanicii mai scriu că nimic nu l-a pregătit pe tânărul Tobi pentru ce avea să urmeze în 2009, când a trebuit să se mute pe plaiurile dâmbovițene, după ce tatăl lui a obținut un job la amabsada Nigeriei.

Ibitoye a mai povestit britanicilor că în România nu există rasism, dar oamenii îl privesc ciudat în micile orașe din cauza culorii pielii sale.

”Dacă te plimbi pe străzile Iașiului sau oricărui alt oraș mic din România, ca o persoană de culoare, te poți aștepta ca oamenii să se uite la tine. Oamenii sunt curioși sau umiți, depinde de tine cum reacționezi.

BBC mai arată că, din fericire, România se schimbă. Cei care au crescut după perioada comunistă sunt toleranți, dat fiind și succesul cântărețului Tobi Ibitoye.