MENIU

Bătrânii, țintă sigură pentru hoți. Cum a rămas o familie fără 32 de mii de lei în câteva clipe

Bătrânii sunt, de cele mai multe ori, ţinte sigure pentru hoţi. Două familii din localitatea ieşeană Horleşti au rămas fără banii strânşi pentru vremuri grele. O bătrâna a trimis patru mii de lei unor necunoscuţi, după ce a primit un telefon prin care era anunţată că fiica ei a fost implicată într-un grav accident. Familia unui veteran de război a primit în casă presupuşi postaşi, care au furat peste 32 de mii de lei.

Săptămâna trecută, o bătrână de 70 de ani din judeţul Iaşi a primit un telefon prin care era anunţată că fiica ei a accidentat o persoană, iar pentru a scapa de pedeapsă trebuie să plătească o sumă de bani. Escrocii i-au dat bătrânei la telefon şi o femeie, care s-a dat drept fiica ei. Speriată, bătrâna a sunat la rude şi a împrumutat bani. Abia dupa ce a dat suma cerută escrocilor a aflat că fiica ei nu a avut nicio problemă.

În acelaşi sat, o familie de pensionari a fost tâlhărită. Hoţii au aflat despre doi bătrâni, soţ şi soţie, care au în jur de 90 de ani. S-au dus acasă la aceştia şi le-au spus că sunt de la Poştă şi vin să le dea un ajutor de veteran de război. A fost doar un pretext, pentru că le-au furat banii puşi deoparte pentru înmormântări.

”Am venit să-i dau 3 milioane omului dumitale, o premieră şi trebuie să-mi dai mie un milion înapoi. A zis: 'Du-te să aduci banii buni din casă'. Domnule, au fost informaţi, nu ştiu cum. Şi am venit aici cu cheile ca sa descui, el în urma mea, ca eu am fost cu spatele la uşă şi nu am văzut, el cred ca a trecut înaintea mea. Când am venit aici mi-a dat în gand: 'Gata, acum m-a ars!' Cand am venit, banii nu mai erau”, a povestit o femeie. 

Mai multe articole despre:
furt bătrâni metoda accidentul