MENIU

Bătaie în Parlamentul Kosovo: Aleșii și-au împărțit pumni „la liber” și și-au adresat cuvinte grele. VIDEO

Bătaie de zile mari în parlamentul din Kosovo. Foto: Profimedia

O bătaie de zile mari a avut loc în parlamentul Kosovo în timpul unei dezbateri publice în legătură cu înregistrarea audio a unei convorbiri dintre un membru al partidului de guvernare și un oficial sârb. Un parlamentar a desfăcut o sticlă de apă și a aruncat în premier, și de acolo toată situația a degenerat într-un adevărat campionat de pumni, îmbrânceli și cuvinte grele.

Opoziția din Kosovo critica de mult timp gestionarea tensiunilor de către prim-ministrul naționalist Albin Kurti în nordul Kosovo, fapt ce a tensionat relațiile cu aliații occidentali, precum Uniunea Europeană și Statele Unite.

Tensiunile din nordul Kosovo s-au intensificat în urmă cu câteva luni de când primarii etnici albanezi au preluat pozițiile după alegerile din aprilie, la care minoritatea sârbă a boicotat, cerând implementarea acordului din 2011 pentru mai multă autonomie. Etnicii albanezi reprezintă 90% din populația Kosovo, în timp ce sârbii reprezintă aproximativ 5%.

Citește și: Bătaie de zile mari în armata rusă. Un soldat a murit în urma conflictului încins de aburii de alcool

La începutul acestei săptămâni, un site de știri local a publicat o înregistrare audio în care liderul partidului lui Kurti, Mimoza Kusari-Lila, are o conversație controversată cu parlamentarul sârb Slavko Simic, penalizat de guvernul SUA pentru fapte de corupție și activități legate de crimă organizată.

Mai multe articole despre:
kosovo parlamentul kosovo bataie