MENIU

Bătaie de zile mari în armata rusă. Un soldat a murit în urma conflictului încins de aburii de alcool

Soldații rușii s-au luat la bătaie Foto: Twitter

O unitate militară din satul Kalinineț din regiunea Moscova se afla în centrul atenției mass-media după ce a fost raportată o bătaie în masă în timpul unei tabere de antrenament pentru recruții ruși. 

O bătaie cruntă a izbucnit în cadrul unei unități militare a armatei ruse. Conform informațiilor preliminare, un conflict intern în urma beției a dus la confruntările violente în cadrul taberei de antrenament.

În timpul luptei, un soldat contractual a fost ucis, iar mai mulți au suferit răni grave. Videoclipuri ale evenimentelor au început să circule pe internet, și au stârnit indignarea publică și la o scădere a încrederii în armata rusă. 

Citește și: Amiral britanic: „Armata rusă și-a pierdut jumătate din potențialul de luptă în Ucraina”

Conform canalului rus de informații Telegram „Semănătorul vântului”, investigațiile preliminare au arătat că un conflict intern a izbucnit din cauza stării de ebrietate a soldaților implicați. Aceasta nu este o problemă nouă pentru armata rusă, deoarece consumul excesiv de alcool în taberele de antrenament și pe liniile frontului duce frecvent la violență și la probleme comportamentale pentru soldații mobilizați și cei contractuali. 

Mai multe articole despre:
bataie armata rusa soldat