MENIU

Bătaie ca-n filme între polițiști și localnici, în județul Sălaj: s-au folosit spray-uri lacrimogene

Bătaie ca-n filme între polițiști și localnici, în județul Sălaj: s-au folosit spray-uri lacrimogene
<p>Bătaie ca-n filme &icirc;ntre polițiști și localnici, &icirc;n județul Sălaj: s-au folosit spray-uri lacrimogene</p>
<p>Bătaie ca-n filme &icirc;ntre polițiști și localnici, &icirc;n județul Sălaj: s-au folosit spray-uri lacrimogene</p>

S-au incins spiritele in comuna Somes Odorhei, din judetul Salaj, acolo unde doi agenti de politie au reusit cu greu sa restabileasca linistea, in urma unui scandal provocat de mai multi localnici. La un moment dat, politistii au fost nevoiti sa foloseasca spray-urile lacrimogene pentru a-i imobiliza pe scandalagii.

Conform politistilor, cei implicati in scandal sunt acum cercetati pentru ultraj, iar procurorii de la Jibou au decis ca unul dintre ei sa fie cercetat sub control judiciar.

„Polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Jibou au fost solicitați, prin apelul de urgență 112, la data de 8 septembrie a.c, în jurul orei 14, sa intervină în comuna Șomes Odorhei la un scandal între doi bărbați. Ajunși la fața locului, polițiștii au aplanat conflictul, după care o femeie din apropiere a adresat polițiștilor injurii. Polițistul i-a solicitat acesteia în repetate rânduri sa se legitimeze, dar a refuzat. Când polițiștii au vrut să o conducă la sediul poliției în vederea identificării, s-a opus, în sprijinul ei venind soțul, care i-a împiedicat pe polițiști sa-si continue activitatea, întrucât femeia urma să fie încătușată. În acel moment, celălalt polițist l-a somat pe soțul femeii, rugandu-l sa înceteze, dar bărbatul l-a lovit pe acesta, iar pentru a aplana situația, polițiștii au folosit sprayul iritant lacrimogen. Împotriva polițiștilor au intervenit mai multe persoane. După folosirea în repetate randuri a sprayului, starea conflictuală s-a aplanat. Cele două persoane implicate în scandal au fost identificate, în persoana unor tineri de 22, respectiv 27 de ani, ambii din comuna Șomes Odorhei. Față de tânărul de 27 de ani, procurorul a dispus masura controlului judiciar pentru 60 de zile”, au declarat reprezentantii IPJ Salaj, citaţi de zalau24.ro.

Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Jibou și se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de ultraj.

Mai multe articole despre:
bataie salaj