MENIU

Băsescu: Reacţia lui Voiculescu la Mustaţă, cea a unui om vinovat, aproape în situaţia de suspect

Băsescu: Reacţia lui Voiculescu la Mustaţă, cea a unui om vinovat, aproape în situaţia de suspect / Foto: MEDIAFAX

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că reacţia lui Dan Voiculescu la cazul judecătorului Mustaţă a fost aceea a "unui om vinovat" şi că această reacţie "aproape îl pune în situaţia de suspect".

Preşedintele Băsescu a declarat, într-o emisiune la B1 TV, că cererile lui Dan Voiculescu nu au bază legală.

"Voiculescu a vrut doar să impresioneze. Vă rog să mă credeţi, nu am să înţeleg niciodată de ce a ieşit Voiculescu în conferinţă de presă, când era vorba de judecătorul Mustaţă. Nu avea nicio legătură Voiculescu cu Mustaţă, decât că omul acela era în completul de judecată. Dar de ce o fi ieşit, că nu îl acuzase nimeni? Sau avea vreun muscoi, din ală mare, pe cap?", a comentat Traian Băsescu.

Preşedintele a mai spus că ceea ce a cerut Dan Voiculescu sunt aberaţii, pentru că "nu poţi aduce în faţa Parlamentului nici DNA, nici vreun procuror sau vreun judecător, pentru că este interzis de Constituţie".

Traian Băsescu a spus despre reacţia lui Voiculescu că a fost "reacţia unui om vinovat, care se aştepta că, după Mustaţă, vine cineva să îl ia şi pe dânsul".

"Văd că nu a venit nimeni, şi nu am văzut în comunicatele DNA ceva legat de domnul Voiculescu. Dar reacţia lui aproape că îl pune în situaţia de suspect, după mine, dacă îmi permiteţi o apreciere din asta", a comentat Traian Băsescu.

El a ţinut să precizeze că procurorul general Tiberiu Niţu nu putea să reacţioneze la cererea lui Voiculescu. "Ce putea să facă domnul Niţu? Aici era treaba CSM să reacţioneze, şi din câte ştiu a şi reacţionat", a declarat Băsescu, precizând că CSM este instituţia care trebuie să apere reputaţia magistraţilor.

"Nu aş putea spune până acum că domnul Niţu a dat vreun semn că ar fi servil", a mai spus Traian Băsescu.