MENIU

Bărbatul dispărut într-un lac din Hațeg, căutat cu ajutorul Inteligenței Artificiale

Cercetările sunt îngreunate de temperatura apei

O echipă complexă de salvatori continuă căutarea bărbatului dispărut duminică într-un lac de acumulare de lângă orașul Haţeg, folosind inclusiv tehnica bazată pe Inteligență Artificială.

Căutările sunt efectuate inclusiv cu ajutorul unui  tip de sonar de ultimă generație, bazat pe tehnologia care foloseşte inteligenţa artificială. Operațiunile sunt îngreunate de temperatura scăzută a apei, iar apa lacului de 19 metri adâncime oferă o vizibilitate redusă, potrivit ISU Hunedoara.

Victima este un tânăr de 23 de ani din orașul Hațeg, dar trupul lui nu a putut fi găsit în zona în care a dispărut și căutările au fost extinse.

La solicitarea ISU Hunedoara, salvatori acvatici şi scafandri din cadrul serviciilor Salvamont-Salvaspeo din judeţele Gorj, Mureş, Harghita şi Hunedoara participă ca resursă de sprijin pentru căutarea trupului persoanei înecate în lacul de la Sântămăria Orlea. Structurile Salvamont-Salvaspeo sunt singurele din ţară care deţin cele mai performante detectoare din lume pentru găsirea sub apă a persoanelor, detectoare bazate pe inteligenţa artificială.

Mai multe articole despre:
barbat inecat hateg inteligenta artificiala scafandri