MENIU

Bărbatul acesta trăiește acum din adunat gunoaie. Lumea, uimită când află cine era el acum 30 de ani

Există povești care ne învață că uneori, viața noastră poate lua turnuri neașteptate. Un fost profesor de matematică, ale cărui venituri din meditaţii îi permiteau o viaţă confortabilă, trăieşte astăzi ca un “homeless”, din reciclarea de cartoane, PET-uri şi deşeuri metalice. Bărbatul este mulţumit în microuniversul lui şi consideră că veniturile îi permit un trai decent, scrie Adevarul.

Cu o înfăţişare mai degrabă soioasă şi plete uşor grizonate, îşi trage cu înverşunare căruţul ruginit sau plasa-mamut de rafie, în care depozitează deşeurile. Când deschide gura, sintagma "aparenţele înşală" pare să îşi confirme valoarea de adevăr. Dacă întoarcem acele ceasornicului cu 30 de ani în timp, cei mai mulţi i-ar fi întrevăzut lui Horaţiu Domuţa (48 de ani) un altfel de traseu.

Absolvent al Liceului „George Bariţiu“ din oraş, Horaţiu a intrat la Universitatea Tehnică luând la una din probe 10 curat, iar la următoarea a coborât doar până la 9,80. “În primul an de facultate, câştigam bani frumoşi din meditaţii, câteva mii de lei lunar, în condiţiile în care o Dacie costa 80.000 de lei. Profesorii universitari dădeau atunci ora cam cu 125 de lei, dar eu dădeam mai ieftin, cu 25-30 de lei. Aveam însă mulţi elevi, cred că am avut şi 12-13 (într-o lună, n. red.)”, a povestit bărbatul, potrivit sursei citate.

„Adevărul“ a discutat şi cu un fost elev din particular al lui Domuţa: “Îl cunoşteam, mi-a fost profesor, am făcut câteva luni cu el meditaţii, în timpul liceului. Nu cred că am cunoscut pe cineva să ştie mai multă matematică. Formule, teoreme, toate le  ştia din minte”, povesteşte Florin, fost vecin cu Horaţiu, în anii ’90, în cartierul Mănăştur.

Mai multe articole despre:
Cluj gunoaie bărbat horaţiu traueste din adunat Domuta