MENIU

Bărbat prins de polițiști în timp ce încerca să fugă cu 20 de kilograme de sturion în portbagaj

Sursa foto: Poliția Română

Un bărbat a fost prins de polițiști în timp ce încerca să fugă cu 20 de kilograme de sturion în portbagaj. Tânărul de 28 de ani a oprit în cele din urmă când a văzut că nu poate scăpa de polițiști. 

Acesta avea peste 20 de pești din specia cegă care este foarte apreciată și valoroasă pentru icrele negre. Braconierul s-a ales cu dosar penal. Bărbatul ar fi pescuit peștii din Dunăre la Porțile de Fier II. Cega este o specie vulnerabilă și protejată de lege.

„Deoarece bărbatul nu a oprit la semnalele polițiștilor de frontieră, s-a pornit în urmărirea conducătorului auto. La scurt timp, s-a reușit oprirea în trafic a autoturismului și s-a procedat la legitimarea persoanelor și controlul autoturismului, fiind descoperite în portbagajul mașinii aproximativ 20 de kilograme pește din specia sturion (Cegă)", a precizat Poliția de Frontieră Mehedinți.

Icrele negre oferite de aceasta depășesc 500 de lei per suta de grame. Tânărul este acum cercetat pentru pescuit ilegal, deținerea, transportul și comerțul de sturioni capturați pe teritoriul României. 

Mai multe articole despre:
sturion mehedinti