MENIU

Bărbat înarmat, arestat la Washington. Avea și acreditare falsă pentru ceremonia lui Biden

Bărbat înarmat, arestat la Washington. Avea și acreditare falsă pentru ceremonia lui Biden

Un bărbat înarmat cu un pistol încărcat a fost arestat în centrul capitalei amerciane Washington DC, relatează CNN, citând surse din forțele de ordine. Suspectul avea asupra sa 500 de cartușe și o acreditare falsă pentu ceremonia de inaugurare a mandatului lui Joe Biden, care are loc pe 20 ianuarie.

Incidentul s-a petrecut la un punct de control al poliției, undeva în zona clădirii Capitoliului. Suspectul, originar din statul Virginia, le-a prezentat oamenilor legii o ”acreditare neautorizată” pentru ceremonia de inaugurare, iar când a fost întrebat dacă e înarmat, a afirmat că are un pistol Glock semi-automat, care era armat cu 17 gloanțe, gata de tragere.

Poliția a recuperat arma și muniția,iar bărbatul a fost arestat pentru posesia de arme și muniție neînregistrate, printre alte infracțiuni.

După violențele de săptămâna trecută și cu câteva zile înainte de inaugurarea noii administrații, capitala statelor unite arată ca un oraș sub asediu, iar zona principalelor instituții ale statului -Capitoliu, Casa Albă și Curtea Supremă de Justiție- este împânzit de mii de soldați ai Gărzii Naționale și efective de poliție.

 

 

Mai multe articole despre:
Biden Trump capitoliu Washington violente