MENIU

Bărbat condamnat pe viață în SUA, după ce și-a ucis prietenul! Oamenii legii au rămas uimiți când au aflat motivul

Criminal periculos FOTO: Twitter

Kristofer Erlbacher, 29 de ani, l-a lovit cu camioneta pe care o conducea și a trecut de două ori peste Caleb Solberg, 30 de ani, în fața unei cafenele din orașul Pisgah, statul american Iowa, pe 17 decembrie 2020, a scris Des Moines Register. 

Erlbacher, care a primit o sentință pe viață, se enervase pe prietenul său, după ce acesta îi turnase prea multă maioneză în mâncare. 

Rareori motivul unui asemenea act de nebunie a fost atât de meschin. 

Criminalul și cunoscutul său se aflau în barul Old Home din Pisgah. 

Pe fondul consumului de alcool, Erlbacher s-a enervat pe prietenul său: i-ar fi pus prea multă maioneză în farfurie. Între cei doi a izbucnit un conflict, potolit inițial de ceilalți clienți. 

Furios, bărbatul a părăsit barul și l-a sunat pe fratele vitreg al lui Solberg. 

L-a amenințat că va da foc casei familiei lor și îl va împușca pe Caleb dacă nu vine la fața locului. 

Erlbacher, care în pozele făcute după crimă apare cu mai multe vânătăi pe față, semn că a participat la o bătaie, a pândit în camioneta lui și, când cei doi s-au întâlnit în fața localului, a accelerat și i-a lovit.  

Judecătorul districtual Greg Steensland a spus în sentință că Solberg nu murise în primul moment, ci a cedat după ce ucigașul a mai trecut de două ori peste el cu roțile camionetei. Criminalul a primit o sentință pe viață, în condițiile în care Iowa este unul dintre cele 23 de state din SUA care nu au prevăzută pedeapsa cu moartea, desființată în 1965.