MENIU

Bănicioiu și președintele CNAS, chemați la audieri în Comisia de sănătate a Camerei Deputaților

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, și președintele CNAS, Vasile Ciurchea, au fost chemați la audieri, marțea viitoare, în Comisia de Sănătate a Camerei Deputaților, pentru a da explicații cu privire la haosul creat, în întreaga țară, odată cu implementarea cardului național de sănătate.

Nicolae Bănicioiu le-a comunicat furnizorilor de servicii medicale, marți, prin intermediul unui comunicat, că trebuie să acorde servicii medicale chiar și pacienților care nu au cardul la ei. Totodată, Bănicioiu preciza că toate sesizările au fost primite din partea pacienților și aceastea sunt legate de atitudinea medicilor de familie, care refuză să folosească acest sistem.

Ministrul Sănătății a mai dispus controale, iar inspectorii CNAS au fost, marți, la o policlinică din Capitală și au găsit haosul din cauza implementării acestui program, pacienți care nu primeau rețete compensate și nici trimiteri către medicii specialiști, a transmis corespondentul Realitatea TV, Emanuela Schweninger.

 

Medicii de familie au anunțat, începând de luni, un blocaj în sistemul informațional care susține cardul de sănătate. Doar luni, aproximativ 1.000 de persoane au aşteptat la coadă la Casa de Asigurări de Sănătate pentru a-şi lua cardul de sănătate sau o adeverinţă, în condițiile în care, la finele săptămânii trecute, medicii de familie îi anunțau că, din 1 mai, nu vor mai fi primiţi în spitale fără acesta.

Aceeași situație a persistat și marți, când dimineața nu se puteau elibera rețete compensate și nici nu se puteau face trimiteri către specialiști, din cauza blocarea sistemului informatic de preluare a cardului de sănătate.

Distribuirea cardului de sănătate către asiguraţi a demarat, în luna septembrie, a anului trecut, şi, până în prezent, au fost distribuite peste 13,6 milioane de carduri.

 

Medicii acuză un blocaj în sistemul cardurilor de sănătate. CNAS: Nu este haos, nu este adevărat