MENIU

Bănicioiu, despre executarea silită a Ministerului: Cât a zis instanța, atât plătim

Bănicioiu, despre executarea silită a Ministerului: Cât a zis instanța, atât plătim

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a declarat, marți, la Cernavodă, că instituția pe care o conduce va plăti ''exact cât a zis instanța'' în cazul daunelor stabilite pentru părinții victimelor de la Maternitatea Giulești.

''Ministerul va plăti exact cât va decide instanța. Noi nu avem altă variantă decât să punem în aplicare o hotărâre a instanței. Și asta o vom și face, exact atât cât a zis instanța (...) Banii vor fi asigurați din bugetul Ministerului Sănătății'', a declarat Bănicioiu, după inaugurarea Compartimentului de Primiri Urgențe al Spitalului Orășenesc Cernavodă.

Întrebat dacă suma ce va fi plătită se ridică la 4 milioane de euro, Bănicioiu a răspuns: ''Cât a zis instanța, atât plătim''.

Ministrul Sănătății nu a dorit să se pronunțe asupra necesității instituirii unui sechestru, spunând că ''fiecare își face treaba lui''. ''Eu știu doar că trebuie să respectăm o hotărâre a instanței și nu avem de ce să comentăm lucrul acesta, știu că acea greșeală nu a fost nici din cauza mea, nici din vina colegilor mei, dar trebuie să li se plătească familiilor sumele (...)'', a precizat Bănicioiu.

Chestionat dacă doar Ministerul Sănătății trebuie să plătească întreaga sumă, Bănicioiu a spus că instituția va îndeplini în acest caz toate procedurile legale.

''Aici este o discuție pentru că bineînțeles noi vom face toate procedurile legale, urmăm și suntem obligați, altfel ne întreabă Curtea de Conturi de ce nu am contestat, dar cred că aceste proceduri s-au și depășit deja. Știu că sunt colegii mei la minister care discută cu avocații și cu executorul judecătoresc și stabilesc un plan de punere în aplicare a sentinței judecătorești'', a menționat Bănicioiu.

El a adăugat că MS instituția va încerca să recupereze banii de la celelalte părți implicate. ''Acești pași regulamentari, care sunt descriși de legile în vigoare, îi stabilesc juriștii de la minister și bineînțeles că se vor duce să recupereze banii. Evident că vom face lucrul acesta'', a arătat ministrul.

Ministerul Sănătății (MS) va solicita Ministerului Finanțelor Publice la rectificarea bugetară suma de patru milioane de euro pentru a plăti daunele materiale decise de instanța de judecată în cazul victimelor de la Maternitatea Giulești, a declarat marți secretarul de stat Alin Țucmeanu.