MENIU

„Banda târnăcopului”. Trei români au fost arestați în Italia după ce au dat o serie de spargeri

Sursa foto: Pixabay

Trei români au fost arestați în Italia după ce au dat o serie de spargeri. Bărbații fac parte din „Banda târnăcopului” și se folosesc de fiecare dată de diferite unelte, în special un târnăcop, pentru a distruge ușile și sistemele de alarmă. Aceștia au fost găsiți după ce au postat pe rețelele sociale mai multe fotografii cu bunurile furate. 

Din imaginile surprinse în timpul unei spargeri, se observă că cei trei bărbați purtau măști, mănuși și aveau capetele acoperite. Hoții au furat câteva mii de euro în numerar, genți, jucării, articole de uz casnic, apoi au fugit imediat la mașină.

Cei trei români, cu vârstele cuprinse între 40 și 43 de ani, sunt cunoscuți pentru furt, după ce în 5 luni au sparg cel puțin 7 magazine. Aceștia veneau cu mașina direct din România, dădeau câte o spargere, apoi se întorceau acasă.

Românii foloseau de fiecare dată un târnăcop pentru a reuși să intre în magazine. Motiv pentru care autoritățile italiene au numit grupul infracțional „Banda târnăcopului”.

Bărbații s-au dat de gol singuri pe rețelele de socializare, acolo unde se lăudau cu bunurile furate. Polițiștii din Italia i-au identificat pe cei trei când s-au întors în țară pentru o nouă spargere.