MENIU

De ce băncile din România urmează să dea oameni afară

Angajaţii din sistemul bancar se vor confrunta în viitor cu tot mai multe probleme de disponibilizări, iar principalul vinovat pentru această situaţie este Guvernul, prin emiterea ordonanţei 114, a declarat vineri seară preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Asigurări şi Bănci (FSAB), Constantin Paraschiv.

Liderul sindical a făcut aceste afirmaţii în cadrul mitingului organizat de angajaţii First Bank, care au protestat faţă de disponibilizările importante pe care banca le pregăteşte. Angajaţii din First Bank prezenţi la protest au confirmat că banca intenţionează să concedieze 375 de persoane, conform Agerpres.

"Acesta este începutul în ceea ce priveşte problemele cu care ne vom confrunta de acum încolo la nivelul întregului sistem bancar, iar cea mai mare vină o poartă ordonanţa 114, ale cărei efecte au început să se vadă, iar pentru asta trebuie să transmitem un semnal foarte clar şi Guvernului României, pentru a vedea ce se întâmplă când exagerează cu anumite hotărâri pentru a-şi acoperi propria lor neputinţă", a afirmat preşedintele FSAB, unul dintre liderii sindicali din sistemul bancar care au luat cuvântul la protestul organizat de angajaţii din First Bank.

Mai multe articole despre:
băncile din România