MENIU

Banca Naţională a găsit lapte "mai ieftin" în Bucureşti: 2,7 lei litru

Ultimul raport al Băncii Naţionale asupra evoluţiei inflaţiei conţine o informaţie ce nu pare să aibă o bază reală. Este vorba de preţul unui litru de lapte, care, potrivit BNR, ar fi 2,7 lei. Asta în condiţiile în care în supermarketuri cu greu se găseşte lapte mai ieftin de 3 lei, iar cel mai mic preţ este de 2,8 lei, scrie Ziarul Financiar.

Potrivit platformei Monitorul Preţurilor, aflată sub egida Consiliului Concurenţei. nu se găseşte lapte mai ieftin de 2,8 lei pe litru, acela fiind preţul unui produs marca privată a unui magazin.

Şi reprezentanţii din industria laptelui contestă datele cu care operează BNR. "Nu are legătură cu realitatea. La 2,7 lei litru găseşti lapte la pungă cu termen de valabilitate de 72 ore, nepasteurizat. În supermaketuri preţul unui produs brand propriu ajunge la 3,7 lei pe litru”, a declarat Dorin Cojocaru, preşedintele Asociaţiei Patronale Ro­mâne din Industria Laptelui.

Pe de altă parte, BNR a precizat pentru zf.ro că a folosit ca referinţă preţul unui litru de lapte într-un anumit supermarket.

Mai multe articole despre:
BNR lapte ;ugur Isărescu