MENIU

BALET ÎN FAŢA GUVERNULUI. Protestul INEDIT al elevilor Liceului de Coregrafie "Floria Capsali"

Balet în faţa Guvernului.

Un grup de 15 copii, elevi ai Liceului de Coregrafie "Floria Capsali" din Capitală, au susținut miercuri, în stradă, vizavi de clădirea Guvernului, aproximativ două ore de studii de balet, protestând astfel față de neacordarea unui spațiu adecvat în care elevii să-și poată susține cursurile.

"Copiii își desfășoară activitatea într-o clădire care a fost cedată de Liceul de muzică Dinu Lipatti. Acele săli au fost transformate în săli de balet. Copii de la clasele V-VIII își pot desfășura orele de studiu în aceste săli, dar pentru cei mai mari spațiul este total insuficient, ei ajungând de multe ori să se lovească de pereți. (...) Noi insistăm pentru Sala Omnia, spațiu care inițial trebuia să fie sediul Operetei. Acel spațiu este nefolosit în prezent, acolo aflându-se doar un fel de magazie" a declarat Oana Vasilache, unul dintre părinții prezenți la protest.

Mateescu Diana, profesor la Liceul "Floria Capsali" a afirmat că primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost de acord să acorde sprijin pentru amenajarea Sălii Omnia, spațiu care ar asigura "cel puțin șapte săli de balet generoase" pentru elevii școlii de coregrafie.

Președintele Asociației și Comitetului de părinți a Liceului de Coregrafie "Floria Capsali", Alin Vasilache, a precizat că Ministerul Culturii, alături de actualul director al Operei Române, refuză arondarea Sălii Omnia către Liceul de coregrafie, singura speranță a elevilor, părinților și cadrelor didactice în acest sens rămânând premierul României.

"Noi facem apel la primul ministru și la toate autoritățile să ne deschidă ușa și să aloce această sală în patrimoniul primăriei pentru a o putea amenaja. Singurul în măsură să rezolve această problemă este premierul. Lui îi solicităm sprijinul pentru a rezolva cât mai repede această problemă", a conchis Alin Vasilache.