MENIU

Băiatul de 7 ani din Arad, DE NEGĂSIT după aproape o săptămână. Primarul comunei: ”Este inexplicabil...”

Băiatul de 7 ani din Arad, de negăsit după aproape o săptămână. Foto: realitateadearad.net

Căutările băiatului de 7 ani care a dispărut sâmbătă în zona localităţii arădene Vânători continuă și joi, pentru a șasea zi. Voluntarii au adus mai multe drone care vor survola locurile greu accesibile pe o rază de 30 de kilometri. 

Polițiștii și un psiholog audiază mai mulți copii cu care băiatul a fost la o stână de la marginea satului în ziua dispariției, a anunțat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Adina Aconstantinesei.

Primarul comunei Mişca, de care aparţine satul Vânători, Tiberiu Haasz, a declarat că este cea mai mare operaţiune de căutare-salvare care a avut loc vreodată în zonă.”Este inexplicabil cum după atâtea zile de căutare - practic, suntem în a şasea zi de când a dispărut acest copil -  nu este găsit. A fost verificat aproape fiecare metru pătrat, canale cu apă, câmpuri, drumuri, şanţuri, dar nici urmă. Îl cunoşteam pe acest copil, era tare descurcăreţ, cunoştea zona, ştia să ajungă acasă din orice loc, nu ne explicăm cum a dispărut fără urmă”, a spus edilul. 

La operațiunea de căutare a micuțului participă aproximativ 100 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, alături de zeci de voluntari, potrivit realitateadearad.net

Reamintim că, potrivit datelor IPJ, Sebastian Corbei, în vârstă de 7 ani, a fost văzut ultima dată sâmbătă, în jurul orei 16:30, la o stână de lângă localitatea Vânători. El plecase de acasă dimineaţă, la joacă în sat, ulterior alăturându-se altor copii pentru a merge la stână însoţiţi de un localnic bătrân. Copilul are 1,20 metri înălţime, păr şaten, faţă ovală, constituţie astenică, dar nu se cunoaşte îmbrăcămintea pe care o avea. Persoanele care îl văd sunt rugate să apeleze numărul de urgenţă 112 sau să se adreseze celei mai apropiate secţii de poliţie.